IMPACT MONDAY – Afrika: een gedroomde toekomst

April 15, 2024
6:30 pm

About the Session

Wie Afrika zegt, denkt: armoede, geweld, corruptie … In de media lees en zie je schrijnende verhalen over een continent dat maar niet uit het slop geraakt. Klopt dit beeld wel met de realiteit? Loic De Cannière werkt al vijfentwintig jaar als impactinvesteerder samen met Afrikaanse organisaties en ondernemers. In Afrika, een gedroomde toekomst doorbreekt de auteur het doemdenken.

Een ongeziene groei van de Afrikaanse bevolking en van het aantal jonge werkzoekenden zal de komende decennia zijn stempel op dit werelddeel drukken. Maar nu al bruist Afrika van ambitie: met zijn jonge bevolking is het continent een broedplaats voor creativiteit, ondernemerschap en innovatie. Hij sprak met succesvolle landbouwers in Kenia, ambitieuze IT-ondernemers in Guinée en Ghana en vindingrijke kleermaaksters in Rwanda.

Het is ook een dwingende oproep aan de Europese landen: zij moeten de bladzijde van de kwalijke inmenging uit het verleden omslaan en de aspiraties van het Afrikaanse continent volop steunen.

Event Information:

📅 WHEN? Monday 15th of April from 6:30 pm to 8:00 pm.

🎟️ PRICE? 5 EUR to be paid in CASH at the entrance*

📍 WHERE? LIVE SESSION AT THE IMPACT HOUSE (Joseph II Street 20, 1000 Brussels) >> REGISTER HERE.

*Price includes a drink at the end of the session

The session will be in Dutch

Top