Stedenbouw kan ook zo; toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning

september 26, 2022
6:30 pm

Waar gaat het over? ?

Eva Heuts van VIBE presenteert het nieuwe voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo; toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’. Dit boek toont aan hoe het anders kan. Want ondanks de vele problemen bestaan er ook beloftevolle oplossingen. Dat bewijzen deze 57 voorbeelden met verve. Elk van hen zet een stap in de richting van de regeneratieve stad. 

Dit voorbeeldenboek is een co-creatief product van middenveldorganisaties (VIBE, Bond Beter Leefmilieu, Abllo, VRP, KU Leuven en Samenhuizen), experten, studiebureaus en gemeenten. 

Wie is Eva Heuts?

Eva Heuts is architect-stedenbouwkundige en heeft zowel bij VIBE als in haar vorige functie als stedenbouwkundig ontwerper en ruimtelijk planner bij studiebureau Stramien ruime ervaring met duurzame stedenbouw en ruimtelijke planning, kernversterking en -verdichting, herstructurering van bestaande wijken, ontwerpend onderzoek… Als projectcoördinator voor het VLAIO-proeftuinproject RenoseeC heeft ze bovendien ervaring als onderzoeker met betrekking tot collectief renoveren in kansarme wijken. Eva is tevens auteur van het boek ‘Duurzame stedenbouw in woord en beeld’ (Die Keure, 2010) en het nieuwe voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo; toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’ (Public Space, 2022). 

 

Event Information:
📅 WHEN? Monday 26th of September from 6.30 pm to 8:00 pm.

🎟️ PRICE? 5 euros to be paid in cash at the entrance*

📍 WHERE? LIVE SESSION AT THE IMPACT HOUSE (Joseph II Street 20, 1000 Brussels) >> REGISTER HERE.

The session will be in Dutch

*Price includes a drink 

Top