IMPACT MONDAY – Wordt de wereld er beter van als meer vrouwen gaan investeren en ondernemen

December 4, 2023
6:30 pm

About the Session

Ilse De Witte, coordinator Moneytalk en Journaliste, is aan het schrijven en herschrijven van haar boek “Vrouwen willen meer dan een roze creditcard” en dus ook nog steeds op zoek ben naar bijkomende interessante stemmen in het debat. Elke toehoorder mag zich aandienen om haar extra inspiratie te geven.

Het is een feit dat vrouwen er vaker dan mannen voor kiezen om te zorgen voor anderen. In de zorgsector en het onderwijs werken veel meer vrouwen dan mannen en ook in hun privéleven nemen vrouwen doorgaans meer zorg op zich. Je kunt ook voor andere mensen of voor de planeet ‘zorgen’ door te ondernemen en te investeren. Uit enquêtes blijkt bijvoorbeeld dat vrouwen meer interesse hebben in duurzaam beleggen of beleggen met impact. Alleen zijn het vandaag helaas nog steeds voor het leeuwendeel de mannen die beslissen waar het geld naartoe gaat. Dat geldt zowel bij gezinnen als bij bedrijven als bij grote investeringsfondsen. Daarom ben ik voor een boek op zoek gegaan naar manieren om meer geld in handen van vrouwen te geven.

De zaadjes worden gepland in onze kindertijd. Er zijn veel keuzes die vrouwen zelf maken – studie, job, compromissen die gemaakt worden in het samenleven met een partner en eventuele kinderen, sparen voor de oude dag en beleggen. Zijn wij ons altijd, voldoende bewust van de financiële impact van die keuzes? Voelen wij ons niet te veel schuldig of laten we ons niet te veel leiden door wat andere mensen ervan denken? Voelen wij ons geremd om ‘voor het geld te gaan’? We kiezen er als maatschappij ook voor om bepaalde keuzes financieel te bestraffen en andere te belonen. Denk aan onbetaalde arbeid, zoals zorg voor kinderen en ouderen. Denk aan slecht betaalde, maar essentiële jobs.

De wereld dreigt naar de knoppen te gaan, dus misschien is het wel eens tijd om het over een andere boeg te gooien.

Event Information:

📅 WHEN? Monday 4th December from 6:30 pm to 8:00 pm.

🎟️ PRICE? 5 EUR to be paid in CASH at the entrance*

📍 WHERE? LIVE SESSION AT THE IMPACT HOUSE (Joseph II Street 20, 1000 Brussels) >> REGISTER HERE.

*Price includes a drink at the end of the session

The session will be in Dutch

Top