IMPACT MONDAY – ​We Eten Ons Dood : hoe we met onze landbouw de wereld kunnen redden

November 22, 2021
6:30 pm
Louis de jaeger

Weet jij wat je eet?

Weet je waar het vandaan komt
en wat het met je doet?

Weet je wat het met onze planeet doet?

Dat waren de vragen waar Louis De Jaeger op zijn achttiende mee zat toen hij met zijn schooldiploma in de hand moest kiezen wat hij met zijn toekomst zou doen. Bewogen door de levensverhalen van zijn beide grootmoeders, allebei boerendochters, wilde hij de landbouw in. Echter niet volgens het klassieke economische landbouwmodel daar dit leidt tot roofbouw. Daarentegen is hij ook niet blind voor de globale voedselnoden.

Na een reis van 5 jaar rond de wereld in slow travel modus zag Louis De Jaeger hoe de mensheid de wereld aan het vernielen is. Hij besloot om dit niet zomaar te laten gebeuren. Zijn missie is om zoveel mogelijk hectare grond duurzaam te maken. Dit doet hij als tuin-, landbouw- en landschapsarchitect, als spreker én als auteur. Met zijn boek ‘We eten ons dood’ neemt hij je mee op zijn boeiende ontdekkingsreis van New York tot de Westhoek
naar een bewuste ecologische invulling van zijn landbouwersmissie. Een confronterend verhaal dat een aantal ongemakkelijke waarheden blootlegt over wat we eten, wat het met ons doet en wat het met onze planeet doet, maar ook hoopvolle oplossingen geeft zodat ook jij in actie kan komen. Niet alleen voor je eigen gezondheid maar ook voor die van onze planeet! Want verandering begint bij jou!

Weet wat je eet en red de planeet!

We eten ons dood

WANNEER? Maandag 22 november van 18.30 uur tot 20.00 uur.

HOE? CovidSafe pass verplicht

PRIJS? 5 euro contant te betalen aan de ingang.
LIVE SESSIE IN HET IMPACT HOUSE (Jozef II Straat 20, 1000 Brussel) > REGISTER HIER

De sessie is in het Nederlands.

Top